Gebruiksadvies

Droge koekjes zijn voor ons alle roomboter zoete en zoute koekjes die niet in de vriezer horen. Standaard advies: koel, droog en afgesloten bewaren. Zeker niet langdurig aan zonlicht of forse warmte blootstellen. Een koekje in de openlucht kan al na een uur slof worden, zeker tijdens een vochtige zomerperiode. Ideaal is een temperatuur van 18 tot 20 graden Celcius en een relatief lage luchtvochtigheid. 
BIj het verbreken van de seal van de schaal deze niet open laten staan. Maar altijd goed afsluiten met het deksel. Een open schaal naast bijvoorbeeld een (vochtige) koffiemachine creëert binnen 2 uur "oude koek". Na verbreken van de seal blijft de koek maximaal 4 weken goed (afhankelijk van het gebruik en de locatie). 
Bewaren in een vriezer bij een temperatuur van minimaal -18° C. Ontdooid drogen spijskoekjes snel uit. Vaak is binnen een week een duidelijk afname te zien van de textuur (droger en-of harder). Na ontdooien niet opnieuw invriezen. Op kamertemperatuur maximaal 1 week houdbaar, in de koeling (max 7° C) maximaal 4 weken houdbaar. Tip: slechts een dagvoorraad ontdooien of een minimale verkoopvoorraad aanhouden. Voor smakelijke consumptie wel op kamertemperatuur brengen.
Bewaren in een vriezer bij een temperatuur van minimaal -18° C. Het product uitgepakt ontdooien in een koeling (ook het beste bij voorverpakte soezen tegen condens afzetting). De ontdooitijd is ongeveer 2 tot 4 uur bij maximaal 7° C. Na ontdooien niet opnieuw invriezen en gekoeld bewaren bij maximaal 7° C. Na ontdooien is het product maximaal 4 dagen voor consumptie geschikt. Maar de beste kwaliteit heeft u door dagelijks vers product te ontdooien en deze volledig te gebruiken voor consumptie. Tip: de losse kleine en midi soesjes worden extra feestelijk door ze te bestrooien met decosnow (poedersuiker wordt nat).
Voor consumptie komt het product het beste tot zijn recht indien verwarmt op 25° tot 30° C.
Indien de temperatuur van het product langere tijd lager is geweest dan 15° C kan het wit uitslaan. Deze spikkeltjes zijn gestolde vetkristallen. Door het product op te warmen tot ongeveer 25° C verhelpt u dit. Dat kan heel eenvoudig door de koekjes een tijdje nabij een verwarming te plaatsen.
Loading
Loading